Over de Stuiterbal

De Stuiterbal Kindercoaching_Danielle Blok
Danielle Blok

De Stuiterbal

Het gedrag van kinderen, jongvolwassenen en hun ouder(s)en het gedrag tussen hen onderling is een proces dat mij enorm intrigeert. Een kind of jongvolwassene kan zich soms heel anders gedragen in diverse of soortgelijke situaties. Soms is daar een duidelijke aanleiding voor, maar heel vaak blijkt er een achterliggende oorzaak te zijn. Het valt het me vaak direct op wanneer iemand niet prettig in zijn vel zit.

Daarom ben ik een talentgedreven kindercoach en heb ik hierin diverse verdiepingen gevolgd waaronder hechting en trauma en systemisch werk vanuit talent gezien. Mijn opleiding HBO kinder- en jeugdpsychologie en de opleiding creatieve therapie gecombineerd met mijn ervaring als moeder, gastouder, trainer bij sportclubs, gastdocent op diverse scholen en in mijn dagelijkse praktijk als coach voor kinderen en jongvolwassenen, dragen continu bij aan nieuwe inzichten en methodieken.

Als TalentenFluisteraar laat ik het kind of de jongvolwassene samen met hun ouder(s) ontdekken waar hun unieke talenten liggen. Dit zijn niet de talenten die laten zien of iemand uitblinkt in een bepaalde activiteit, maar juist die talenten die je blij maken. Die talenten die ervoor zorgen dat je de tijd vergeet. 

Door deze talenten inzichtelijk te maken, leren het kind of de jongvolwassene zichzelf beter kennen en leren ze deze talenten in te zetten in het dagelijks leven. Het omdenken kan hier direct al beginnen. 

Wordt er weleens gezegd dat je op moet schieten terwijl je jezelf nog aan het aankleden bent of je haren aan het kammen bent? Misschien ben je wel met je talent bezig! Door het kind of de jongvolwassene te laten ervaren dat negatieve emoties omgebogen kunnen worden naar positieve emoties, stimuleer ik ze hun eigen ik te ontdekken en hoe te benutten. Kennis van de eigen unieke talenten geeft meer veerkracht, een grotere weerbaarheid en een blijvende boost aan het zelfvertrouwen. Iets wat ik iedereen gun!

Hierdoor voel ik mij steeds weer geïnspireerd om door te gaan, vooral als ik de blije reacties merk bij de kinderen, jongvolwassenen en zeker ook van de ouders die ik heb kunnen helpen en die nu positief naar zichzelf en naar elkaar kijken.

Neem vrijblijvend contact op