Werkwijze

De Stuiterbal Kindercoaching_Werkwijze_Wat doet een kindercoach

Wat doet een kindercoach?

Onze kindercoaches bieden hulp voor kinderen, tieners en hun ouders als er een vraag is over de opvoeding, het gedrag of de ontwikkeling. Onze focus ligt op kinderen die mogelijk AD(H)D hebben of reeds gediagnostiseerd zijn of waarvan de ouders vinden dat ze gewoon erg druk zijn. Ook begeleiden wij kinderen van Expats om de gewenning aan hun nieuwe omgeving zo soepel mogelijk te laten lopen. Het is een praktische, laagdrempelige en kortdurende vorm van hulp. Als u merkt dat uw kind moeite heeft met bepaalde emoties of uitingen of in een moeilijke periode zit, kunnen onze kindercoaches helpen. Onze kindercoaches hanteren altijd een positieve werkwijze. Wij denken niet in problemen maar in oplossingen waarbij we de kracht van uw kind versterken. Onze hulp heeft een positieve invloed waardoor kinderen zelf ontdekken wat de mogelijkheden zijn.

Wanneer naar een kindercoach?

U kunt bij onze kindercoaches terecht voor een vraag over de opvoeding, het gedrag of de ontwikkeling van uw kind. Bijvoorbeeld als uw kind al een tijdje niet lekker in z’n vel zit of als u zich zorgen maakt over zijn of haar gedrag. Ook kunnen wij goed helpen als uw kind in een moeilijke situatie zit, bijvoorbeeld door een verhuizing of wanneer de AD(H)D de overhand dreigt te nemen. U heeft geen verwijzing nodig om van onze diensten gebruik te maken. Let wel, kosten worden standaard niet vergoed door de ziektekostenverzekering. Voor expats hebben wij met sommige bedrijven een overeenkomst, informeer hiernaar bij uw HR afdeling
De Stuiterbal Kindercoaching_Werkwijze_Wanneer naar een kindercoach
De Stuiterbal Kindercoaching_Werkwijze_Wat doet een kindercoach niet

Wat doet een kindercoach niet?

Onze kindercoaches geven geen therapie en voeren geen onderzoek uit, zoals een onderzoek naar AD(H)D. Hiervoor gaat u naar een kinderpsycholoog of orthopedagoog. Kindercoaching is er voor hulpvragen die passen binnen de normale ontwikkeling van een kind. Heeft uw kind een afwijkende ontwikkeling of problemen op meerdere gebieden die hem of haar erg belemmeren (zowel thuis als op school), dan is hulp van een kinderpsycholoog of orthopedagoog wellicht meer passend. U kunt met uw huisarts overleggen over wat het beste past bij jullie hulpvraag en situatie.

Hoe werkt kindercoaching?

Onze kindercoaches kijken naar wat uw kind nodig heeft om zich verder te ontwikkelen en zich weer goed te voelen. We zullen onze werkwijze afstemmen specifiek gericht op uw kind en jullie vraag. Als eerste volgt een telefonisch kennismakingsgesprek om te bepalen of onze coaches de hulpvraag kunnen beantwoorden, voorts plannen ze een intakegesprek in en volgt een offerte met daarin de te volgen stappen inclusief evaluatiemomenten. Het doel van onze coaches is om uw kind zich bewust te laten worden van de eigen kwaliteiten en inzicht te geven in het gedrag en de gevolgen. Hierdoor maken we uw kind zelfbewuster. Een traject duurt gemiddeld 2-3 maanden.
De Stuiterbal Kindercoaching_Werkwijze_Hoe werkt kindercoaching
De Stuiterbal Kindercoaching_Coaching_1

Wat gebeurt er in een kindercoaching sessie?

Onze kindercoaches werken altijd op een prettige manier met uw kind aan de doelstellingen. Onze coaches maken naast diverse gesprekstechnieken ook gebruik van sport en spel. Bijvoorbeeld door het doen van rollenspellen, te werken in een werkboek, samen op zoek te gaan naar de talenten van uw kind en door gebruik te maken van de creativiteit van uw kind. Ook wordt er gewerkt met bijvoorbeeld het complimenten spel. Enkele materialen/ spellen zijn ook in onze praktijk te bestellen voor thuisgebruik. Ze kunnen u helpen om met uw kind in gesprek te gaan over gevoelens of andere thema’s.

Neem vrijblijvend contact op